top of page

Achter de lens

RB Fotografie staat voor authentieke fotografie.

Dit vertaalt zich in zowel het resultaat als de werkwijze: ik hanteer een fotojournalistieke aanpak met een artistieke inslag. Ik werk uitsluitend op locatie en met natuurlijk licht. Ik streef ernaar de echte momenten, de echte emoties, de echte personen, de echte interactie en de echte details vast te leggen in beelden met een tijdloos, verhalend, haast iconisch karakter en een filmische kwaliteit.

 

Naast de lens

Naast fotograaf ben ik ook gepassioneerd pianist, toerist en automobilist, meerwaardezoeker, liefhebber van al het fraais dat het leven te bieden heeft (van Arabicabonen tot Zonsondergang en alles daartussen), en bovenal van inspirerende mensen, dito plaatsen en kunst in de meest brede zin van het woord.

 

Voor de lens

"Rik Berends is een onmiskenbaar multitalent met een aangeboren oog en oor voor tijdloze schoonheid. Iedere noot, ieder beeld is doordrongen van een zekere fijngevoeligheid, zin voor detail en vooral liefde voor het vak en het onderwerp. Dit resulteert in een uitgesproken stijl die zijn meerwaarde reeds jaren bewezen heeft..."

bottom of page